Zincul combate diabetul

1V-aţi fi gândit vreodată că un mineral poate juca un rol important în tratamentul diabetului.El corecteaza dereglările apărute în metabolismului carbohidraţilor. Zincul poate fi benefic în cadrul terapiei pentru diabet.

Acum sa vedem cateva beneficii ale zincului:

  1. Consumul de zinc poate ajuta la reducerea glicemiei . Acest lucru poate ajuta la „controlul glicemiei” pe termen lung, combătând astfel eficient hiperglicemia.
    2. Suplimentarea cu zinc este, de asemenea, benefică pentru nivelurile de lipide din sânge. S-a înregistrat o scădere convingătoare a nivelului de trigliceride, de colesterol LDL şi colesterol total, în timp ce nivelul colesterolului benefic HDL a rămas neschimbat. Fiindcă diabetul este urmat de complicaţii sub forma afecţiunilor cardiovasculare, acestea pot fi prevenite eficient dacă se menţine un nivel normal al lipidelor din sânge. Consumul de zinc s-a dovedit eficient şi la reducerea tensiunii arteriale.2
    3. Un aport adecvat de zinc poate juca un rol şi în diabetul zaharat tip 2, oferind protecţie împotriva radicalilor liberi. Acest lucru este benefic deoarece printre complicaţiile diabetului se numără şi arterioscleroza, care cauzează nu doar dereglarea metabolismului carbohidraţilor, ci şi pe cel al grăsimilor şi proteinelor. Antioxidanţii protejează pereţii vaselor sanguine, luptând astfel împotriva arteriosclerozei.
    4. Înpreuna cu vitaminele C şi E şi cu magneziul, zincul poate îmbunătăţi şi neuropatia diabetică,o complicaţie frecventă a diabetului, care afectează nervii -în special pe cei din talpă sau de pe picioare. Din această cauză, rănile nedetectate şi apoi infectate sunt atât de frecvente.
    5. Aceeaşi combinaţie este utilă şi pentru reducerea eliminării proteinelor prin urină, proces ce indică deteriorarea vaselor capilare din rinichi în cazul pacienţilor cu diabet.3

Aceste efecte ale zincului se vad în cazul utilizării unei doze zilnice de 30 mg.

Astăzi înţelegem din ce în ce mai bine modul în care funcţionează organismul nostru şi cauza bolilor. Astfel, ştim că un agent activ natural şi simplu, cum este zincul, care este recunoscut deja drept un antioxidant excelent, poate fi de mare ajutor în cadrul terapiei pentru diabet.0

Zincul se gaseste si in produsul CaliVita –Mega zinc –si se poate achizitiona de aici: http://www.mypurnutrition.com/products/mega-zinc .

Pentru sanatatea ta ,

Nelu Gheorghe, Sibiu

Reclame
Acest articol a fost publicat în Tratamente naturiste și etichetat , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Zincul combate diabetul

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s